Receptinformatie
Dit kleurrijke platbrood bevat geen gluten én geen lactose. Hiermee maak je heerlijke sandwiches ook als je een intolerantie hebt. En bak er meteen twee: je kunt ze namelijk in de koelkast bewaren!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
Snijd de basilicumblaadjes fijn.
Hak de broccoli in stukken en maal deze tot fijne ‘rijst’ in een keukenmachine.
Koken
Meng de broccolirijst en basilicum met het meel. Voeg peper, zout en eventueel extra kruiden naar smaak toe.
Breek de eieren boven de kom en meng ze door het broccolimengsel. Kneed tot een nat ‘deeg’.
Leg het deeg op de bakplaat. Druk het deeg plat (0,5 cm dik) en vorm tot een rechthoek.
Bak het platbrood 30 minuten in de oven. Laat het brood afkoelen en verwijder voorzichtig het bakpapier.
Serveren
Snijd het platbrood in 12 gelijke stukken.
En bouw een sandwich met je favoriete beleg tussen twee stukken zelfgebakken groentebrood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.