stomen

Glutenvrij groentebrood

Ook lekker met bloemkool!

Receptinformatie

6 personen
Bijgerecht
30-40 min
Anderen vinden dit recept

Dit kleurrijke platbrood bevat geen gluten én geen lactose. Hiermee maak je heerlijke sandwiches ook als je een intolerantie hebt. En bak er meteen twee: je kunt ze namelijk in de koelkast bewaren!

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden en leg een vel bakpapier op de bakplaat.

Snijd de basilicumblaadjes fijn.

Hak de broccoli in stukken en maal deze tot fijne ‘rijst’ in een keukenmachine.

Koken

Meng de broccolirijst en basilicum met het meel. Voeg peper, zout en eventueel extra kruiden naar smaak toe.

Breek de eieren boven de kom en meng ze door het broccolimengsel. Kneed tot een nat ‘deeg’.

Leg het deeg op de bakplaat. Druk het deeg plat (0,5 cm dik) en vorm tot een rechthoek.

Bak het platbrood 30 minuten in de oven. Laat het brood afkoelen en verwijder voorzichtig het bakpapier.

Serveren

Snijd het platbrood in 12 gelijke stukken.

En bouw een sandwich met je favoriete beleg tussen twee stukken zelfgebakken groentebrood.