stomen

Gezonde ontbijt appeltaartjes

Receptinformatie

Pannenkoeken
4 personen
Ontbijt
30-40 min

Dit herfstachtige ontbijt is super makkelijk te maken en ook nog eens gezond! Met de combinatie van appel, kaneel, havermout en walnoten maak jij een heerlijk fall-proof ontbijtje.

Voorbereiding

Koken

Voorbereiding

2 springvormpjes met een doorsnede van 10cm

Koken

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvormpjes met bakpapier.

Was de appels. Snijd de ene appel in kleine blokjes en snijd de andere in dunne partjes.

Doe de havermout, bloem, kaneel, het bakpoeder en het zout in een mengkom. Meng deze ingrediënten goed door elkaar.

Breek in een andere kom de eieren. Roer hier de appelmoes, honing en de gesmolten boter doorheen. Voeg dit mengsel toe aan het havermoutmengsel.

Roer de appelblokjes, walnoten en rozijnen door het beslag.

Verdeel het beslag over de twee bakvormpjes. Leg de appelpartjes op het beslag. Zet de springvormpjes in de oven en bak de taartjes een half uur op 180 graden.

Tip: Wil je deze taartjes vegan maken? Vervang de eieren dan door 75 gram extra appelmoes en gebruik margarine in plaats van boter