Receptinformatie
Dit herfstachtige ontbijt is super makkelijk te maken en ook nog eens gezond! Met de combinatie van appel, kaneel, havermout en walnoten maak jij een heerlijk fall-proof ontbijtje.
Voorbereiding
2 springvormpjes met een doorsnede van 10cm
Koken
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de springvormpjes met bakpapier.
Was de appels. Snijd de ene appel in kleine blokjes en snijd de andere in dunne partjes.
Doe de havermout, bloem, kaneel, het bakpoeder en het zout in een mengkom. Meng deze ingrediënten goed door elkaar.
Breek in een andere kom de eieren. Roer hier de appelmoes, honing en de gesmolten boter doorheen. Voeg dit mengsel toe aan het havermoutmengsel.
Roer de appelblokjes, walnoten en rozijnen door het beslag.
Verdeel het beslag over de twee bakvormpjes. Leg de appelpartjes op het beslag. Zet de springvormpjes in de oven en bak de taartjes een half uur op 180 graden.
Tip: Wil je deze taartjes vegan maken? Vervang de eieren dan door 75 gram extra appelmoes en gebruik margarine in plaats van boter

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.