Receptinformatie
Heb je zin om gezond te snacken? Ben je benieuwd naar een nieuwe smaak? Probeer dan eens deze heerlijke en gezonde aardpeer chips uit de oven!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Tijdens het voorverwarmen borsel je de ongeschilde aardperen. Indien was je ze voorzichtig af en dep je ze droog.
Met een dunschiller of kaasschaaf maak je hele dunne schijfjes van de aardpeer. Leg deze schijfjes even op wat keukenpapier en laat ze drogen.
Eventueel kan je met een tweede laagje keukenpapier erop de schijfjes even aanduwen, zodat er zoveel mogelijk vocht in het papier trekt.
Koken
Bekleed de bakplaat met bakpapier en verdeel de aardpeerschijfjes eroverheen. Zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen.
Bestrijd vervolgens de schijfjes met olijfolie en sprenkel het zout eroverheen. Nu doe je de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de schijfjes goudbruin zijn. Draai halverwege de schijfjes even om.
Serveren
Laat de chipjes voor serveren goed afkoelen en geniet ervan!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.