Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Halveer de paprika’s door ze voorzichtig in de lengterichting door de steel in twee helften te snijden. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten, maar laat de stelen zitten.
Koken
Meng de cherry tomaatjes, de feta kaas, pesto, wat zout en peper naar smaak door elkaar. Verdeel het mengel over de acht paprikahelften en zet ze in een ondiepe ovenschaal.
Snijd de wortel in dunne plakjes of rasp ze grof. Doe ze in een schaal met de olijfolie, het sap van de citroen en wat zout en peper. Meng de ingrediënten met de hand zodat de wortel overal bedekt is met de olie. Doe deze ook in een andere ondiepe ovenschaal en zet deze schaal boven (op de heetste plek) in de oven.
Bak de gerechten ± 35 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de wortels zacht en lichtbruin zijn. Schep de wortel na 15 minuten een keer om.
Serveren
Schep de gare wortel op de gevulde paprika’s en serveer direct.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.