Receptinformatie
Voorbereiding
Verwijder de buitenste lelijke bladen van de venkel en bewaar het fijne groen.
Haal vervolgens 2 gave bladeren (schuitjes) van iedere venkelknol en snijd de rest van de venkel in fijne reepjes.
Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes, de appel in kleine blokjes, snijd de schil ruim van de sinaasappel af en vervolgens de partjes tussen de vliezen uit.
Doe alles samen met de venkel in een kom en besprenkel het geheel met wat limoen of citroensap.
Rasp er 1 eetlepel van de schil boven voor wat extra smaak.
Schep tenslotte de iets fijner gehakte walnoten, de in kleine blokjes gesneden kaas er samen met de zure room door en maak de venkelsalade verder op smaak met versgemalen peper en wat van het bewaarde venkelgroen.
Serveren
Schep de salade in de venkelschuitjes en serveer met versgebakken brood.</p>
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.