stomen

Gevulde venkel

Receptinformatie

Salade
4 personen
Bijgerecht
10-20 min

Voorbereiding

Serveren

Voorbereiding

Verwijder de buitenste lelijke bladen van de venkel en bewaar het fijne groen.

Haal vervolgens 2 gave bladeren (schuitjes) van iedere venkelknol en snijd de rest van de venkel in fijne reepjes.

Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes, de appel in kleine blokjes, snijd de schil ruim van de sinaasappel af en vervolgens de partjes tussen de vliezen uit.

Doe alles samen met de venkel in een kom en besprenkel het geheel met wat limoen of citroensap.

Rasp er 1 eetlepel van de schil boven voor wat extra smaak.

Schep tenslotte de iets fijner gehakte walnoten, de in kleine blokjes gesneden kaas er samen met de zure room door en maak de venkelsalade verder op smaak met versgemalen peper en wat van het bewaarde venkelgroen.

Serveren

Schep de salade in de venkelschuitjes en serveer met versgebakken brood.</p>