Receptinformatie
Als je puntpaprika’s roostert worden ze lekker zoet van smaak. Als je ze dan ook nog eens vult met allerlei lekkere ingrediënten, kan niemand ze meer weerstaan!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snijd de puntpaprika’s aan één kant in en verwijder voorzichtig de zaadlijsten.
Boen de kastanjechampignons schoon en snijd in kwarten. Snijd de mozzarella in stukken.
Rooster wat pijnboompitjes goudbruin en zet even apart.
Koken
Bak de champignonkwarten aan op hoog vuur. Breng goed op smaak met peper en zout. Haal van het vuur.
Smeer de paprika’s rondom in met olijfolie. Leg ze op de bakplaat en vul ze voorzichtig met een laagje champignons en mozzarella.
Doe driekwart van de basilicum en de pijnboompitjes erin en verdeel de rest van de champignons en mozzarella over de paprika’s. Het mag er best een beetje bovenuit komen, want het slinkt in de oven.
Verdeel de laatste basilicum en pitjes over de paprika’s. Strooi er nog wat peper en zout naar smaak overheen. Bak 15-20 minuten.
Serveren
Serveer één paprika per persoon.
Serveer met een groene salade of aardappeltjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.