Receptinformatie
Ester van EssieHealthyLife bedacht dit recept voor een paprika-tomatentapenade. Niet alleen lekker bij de borrel, maar ook als vulling voor portabella's.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden.
Snijd de paprika’s en pepers open, verwijder de zaadlijsten en snijd in repen. Snijd de tomaten doormidden.
Leg de paprika's, pepers en tomaten op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie.
Ontpit de zwarte olijven.
Plaats de bakplaat in de oven en rooster de groente in 25-30 minuten. Laat dit vervolgens afkoelen.
Koken
Verwarm de oven voor op 180 graden (bij gebruik van een airfryer is dit niet nodig).
Mix de geroosterde groente in een keukenmachine met 15-20 ontpitte zwarte olijven. Breng op smaak met zeezout.
Verwijder de binnenkant van de portabella en vul met de tapenade. Bestrooi met wat geraspte kaas.
Bak de portabella's in de oven gedurende 25 minuten of in de airfryer gedurende 15 minuten op 180 graden.
Serveren
Serveer als bijgerecht of hapje bij de borrel.
Tip: je kunt de tapenade 3-4 dagen bewaren.
Kijk <a href="https://www.essiehealthylife.nl/gevulde-portobello-met-tapenade/">hier</a> voor de hele blog!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.