Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Halveer de paprika`s in de lengte en snijd de zaadlijsten eruit.
Koken
Kook de quinoa volgens de gebruiksaanwijzingen in de bouillon.
Maak de knoflook en ui schoon, hak ze fijn. Snijd de paddenstoelen in kwarten, bak ze samen met de ui en knoflook in de olie goudbruin. Schep dit door de quinoa samen met de gemalen komijn, 2 theelepels tijmblaadjes, de zonnebloempitten en maak dit verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Leg de paprikahelften in een met wat olie ingevette ovenschaal, vul ze voor ¾ met het quinoamengsel en bestrooi ze tenslotte met een mengsel van paneermeel en kaas. Gratineer de gevulde paprika’s in het midden van de voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin.
Serveren
Heerlijk met stokbrood en een komkommer- of tomatensalade.
TIP: bewaar de overgebleven tijm takjes in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.