Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Meng alle ingrediënten voor het gehakt in een kom.
Snijd het steeltje van de paprika rond uit en haal het binnenste gedeelte eruit. Rol van het gehakt grote bollen en vul hiermee de paprika op.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en pers het knoflookteentje, snijd de ui in grote stukken.
Snij de tomaten in grote stukken.
Koken
Doe de paprika’s in een ovenschotel en zet deze gedurende 20 à 25 minuten in de voorverwarmde oven.
Zet de pan op een middelmatig vuur en doe de knoflook en ui erin.
Voeg de tomaten toe en laat het 15 minuten sudderen op een zacht vuurtje.
Kook de rijst gaar in ongeveer 10 minuten. Voeg voor extra smaak een bouillonblokje toe aan het water.
Pureer het tomatenmengsel met een staafmixer tot een saus. Breng de saus op smaak met peper, zout en fijngehakte basilicum.
Serveren
Haal de paprika’s uit de oven en serveer met de rijst en tomatensaus.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.