Receptinformatie
Pak uit met deze gevulde groene kool rolletjes! Een verrassend, smaakvol en voedzaam gerecht dat perfect is voor een gezond diner. Deze koolrolletjes zijn een goede balans tussen gezond en hartig. Ideaal voor iedereen die van verse groenten en verfijnde smaken houdt!
Voorbereiding
Snijd de harde, buitenste bladeren van de kool en verwijder de stronk.
Zorg ervoor dat de bladeren aan elkaar blijven zitten. Breng water met zout aan de kook en kook de kool circa 5 minuten. Spoel de kool onder koud stromend water af.
Koken
Bak het spek knapperig en voeg gehakt, de fijngehakte ui en marjoraan toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep het gehaktmengsel voorzichtig tussen de verschillende lagen bladeren van de kool. Vouw de bladeren dicht; gebruik daarvoor eventueel touw.
Zet de kool in een grote net om de kool passende pan en schenk de bouillon erbij. Stoof de kool met het deksel op de pan in circa 1 uur gaar.
Serveren
Serveer er aardappelpuree bij en gebruik de bouillon als jus. Je kunt dit gerecht ook een dag eerder maken.
Bewaar de overige marjoraan in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.