Receptinformatie
Als het buiten kouder wordt, eten we binnen lekkere warme broodjes uit de oven! Deze focaccia smaakt naar een zonnige Italiaanse zomerdag en warmt je in no-time weer op. Een uitgebreide lunch of makkelijk diner!
Voorbereiding
Haal de zaadlijsten uit de paprika’s en snijd in grove stukken.
Snijd de paddenstoelen in plakjes en mozzarella in schijven.
Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de verpakking van de focaccia.
Koken
Snijd de focaccia voorzichtig over de lengte in twee helften.
Besmeer de onderkant met pesto. Beleg deze met de paprikastukken.
Leg daarop 2 plakken ontbijtspek. Verdeel de schijfjes paddenstoel over de broodjes en als laatste de mozzarella.
Leg de bovenkanten erop en steek links en rechts een cocktailprikker om alles op zijn plek te houden.
Bak in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de focaccia.
Serveren
Snijd de focaccia dwars doormidden.
Serveer een halve focaccia per persoon.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.