Receptinformatie
De Coeur de Boeuf is een tomaat met niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ook een bijzondere smaak. Heerlijk om te vullen!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snijd de bovenkant, bij de steel, van de tomaten af en snijd het vruchtvlees van de bovenkant in kleine blokjes. Haal de zaadlijsten uit tomaten, maar bewaar het.
Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en de schoongemaakte paprika’s in heel kleine blokjes.
Koken
Verwarm 2 eetlepels olie, rasp hier de knoflook boven en roerbak hier de paprika-blokjes in op een hoog vuur, voeg na 3 minuten de fijngehakte vleeshanger de binnenkant van de tomaten en tenslotte de lente uitjes aan toe.
Snijd de mozzarella ook in kleine blokjes en roer ze van het vuur af door het groentemengsel.
Maak de vulling op smaak af met versgemalen peper, zout en oregano. Vul hier de uitgeholde Coeur de Boeufs mee, doe op iedere gevulde tomaat een eetlepel ketchup.
Smeer een ovenschaal dun in met olie, zet de gevulde tomaten er in zodat ze goed tegen elkaar steunen en schenk er de bouillon bij.
Plaats de gevulde tomaten in het midden van de voorverwarmde oven en laat ze in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Serveren
Snijd de lente uitjes in dunne ringetjes en de schoongemaakte paprika’s in heel kleine blokjes.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.