Gevulde champignons met bacon en sjalotjes
Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 C. Verwijder de stelen van de champignons en hak de stelen in kleine stukjes.
Koken
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes bacon goudbruin. Voeg de sjalotjes toe en fruit deze 5 minuten op zacht vuur. Voeg de stukjes champignon, zongedroogde tomaat, wijn en Balsamico azijn toe en bak deze 3-4 minuten tot het vocht is verdampt. Breng de vulling op smaak met zout en peper.
Leg de champignons met de bovenzijde onder op een bakplaat en schep in elke champignon wat vulling. Besprenkel de champignons met de overige olijfolie en bak de champignons 12 minuten in de oven.
Serveren
Verdeel de warme champignons over 4 borden en garneer deze met peterselie. Lekker met Italiaans focaccia brood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.