Receptinformatie
Voorbereiding
Snijd de aubergines in totaal 24 dunne plakken.
Verwarm de oven voor op 160˚C.
Koken
Leg de aubergine plakken in een schaal en bestrooi ze met fijn zout. Laat ongeveer 1 uur afgedekt rusten. Spoel ze af, droog af en rooster ze onder de hete grill of in een grillpan.
Maak ondertussen een tomatensaus. Laat de fijngesneden knoflook kleuren in de olijfolie, voeg de tomaten toe. Laat de saus op een laag vuur ±10 minuten koken en maak verder op smaak met versgemalen peper, zout en oregano.
Leg op het uiteinde van elke plak aubergine een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Rol de schijven op en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Giet de tomatensaus erover en bestrooi met geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven gedurende 10 minuten en laat de bovenkant iets bruin gratineren.
Serveren
TIP: Bewaar de overgebleven basilicum blaadjes gepureerd met wat olijfolie en een snufje zout in een goed sluitend potje onder een extra laagje olie in de koelkast. Basilicum kun je niet goed invriezen, de blaadjes worden dan zwart.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.