Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 225 C.
Snijd de kroontjes van de aubergines en halveer ze in de lengte.
Schep met een lepeltje vruchtvlees uit de aubergine, maar houd een halve centimeter vanaf de schil in tact
Snipper de ui en bak deze in wat olie op matig vuur glazig.
Snipper de paprika en de knoflook. Voeg deze samen met het aubergine vruchtvlees toe aan de gefruite ui. laat dit 5 tot 10 minuten zachtjes meebakken.
Roer er nu de crème fraîche door en laat op laag vuur mengen tot een egale massa.
Koken
Vul de uitgeholde aubergines met dit mengsel.
Bedek de bovenkant royaal met plakjes tomaat.
Vet een ovenschaal in en leg de gevulde aubergines er in.
Na ongeveer 10 minuten is de aubergine gaar en de kaas gesmolten.
Serveren
Haal de ovenschaal uit de oven, bestrooi de aubergines met gesnipperde bieslook en geraspte Parmezaanse kaas en serveer.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.