Receptinformatie
Zo makkelijk heb je nog nooit indruk gemaakt. Tien minuutjes voorbereiden en de oven doet de rest. En je maakt er een echt feestje van met een bolletje ijs er bij!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Boen de appels schoon en boor met een appelboor de klokhuizen er uit.
Vermeng de rode bessenjam met 2 eetlepels bruine suiker.
Vul de appels met het jam-mengsel, schep daarop 1 theelepel boter en zet de appels in een ovenschaal.
Meng 1 eetlepel bruine suiker met 1 deciliter heet water en schenk het over de appels uit.
Steek in elke appel een kaneelstokje.
Koken
Zet de gevulde appels in het midden van de oven en bak ze in 20 minuten gaar.
Serveren
Laat de gevulde appels een beetje afkoelen voor het serveren.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.