Receptinformatie
Koken, bakken, wokken, stoven, smoren... Met witlof kan je werkelijk alles! Heb je al eens gestoomde witlof gegeten? Met dit recept is dat zeker een succes!
Voorbereiding
Verwijder eventuele groene blaadjes van de witlof en snijd het onderste stukje weg.
Snijd de stronkjes in de lengte doormidden.
Koken
Stoom de witlof bijna gaar in 8-10 minuten (afhankelijk van de grootte van de stronkjes).
Laat de witlof goed uitlekken.
Verwarm de boter of olie in een ruime koekenpan op laag vuur.
Leg de gehalveerde stronkjes in de pan, wentel ze goed door de boter of olie en leg ze met de platte kant naar beneden in de pan.
Besprenkel ze met de citroensap en witte wijn. Rits als laatste nog wat tijm van de takjes en strooi wat zout over de witlof.
Serveren
Bestrooi de witlof voor het serveren naar smaak met peper. Garneer met een takje tijm en partje citroen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.