Receptinformatie
Niks Hollandse spruiten. Deze eet je lekker pittig, daar knap je van op!
Voorbereiding
Maak de spruiten schoon en stoom ze op een van de in de algemene tip aangegeven manieren bijna gaar in 12-15 minuten (afhankelijk van de grootte van de spruiten) . Laat de spruiten goed uitlekken.
Koken
Verhit de boter met de olie in een grote koekenpan. Voeg de spruiten en het zout toe en bak onder voortdurend roeren de spruiten 2-4 minuten.
Voeg de kleingesneden rode peper toe en bak deze nog een halve minuut al roerend mee.
Bestrooi de spruiten voor het serveren met de geroosterd pijnboompitten. Rooster de pijnboompitten in een droge (zonder vet) koekenpan goudbruin. Schud ze tussentijds regelmatig even om.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.