Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Halveer de krieltjes indien nodig.
Pel en snipper de ui.
Snijd de venkelknollen in vieren, verwijder de kern en snijd de venkelknollen in dunne repen.
Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd ze in reepjes.
Koken
Breng een pan met water en zout aan de kook voor de krieltjes en kook de krieltjes in circa 6 minuten beetgaar. Giet de krieltjes af en stoom ze droog. Verwarm een pan en bak de spekblokjes in circa 8 minuten krokant. Voeg de ui toe aan de pan en bak circa 2 minuten mee. Voeg de krieltjes toe en bak nog circa 8 minuten mee.
Breng in een grote pan het water met de boter en appelstroop aan de kook. Voeg de venkel en de appel toe en stoof het geheel met de deksel op de pan onder af en toe roeren in circa 8 minuten gaar. Roer de postelein erdoor en stoof 2 minuten mee. Breng de postelein op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de gebakken krieltjes en de gestoofde postelein over borden. Druppel wat balsamico crema over het gerecht.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.