Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snipper de sjalot. Meng het gehakt met de sjalot, het ei, komijnpoeder, paneermeel en een beetje zout en versgemalen peper. Vorm gelijke ballen van het gehaktmengsel en druk ze voorzichtig plat zonder dat de zijkanten openscheuren.
Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
Koken
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de platte gehaktballen in circa 10 minuten om en om goudbruin en gaar. Voeg de boter toe, zet het vuur laag en laat de gehaktballen met de deksel op de pan circa 5 minuten verder garen.
Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de krieltjes met het kerriepoeder in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Bak de paprika de laatste 5 minuten met de krieltjes mee.
Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak de laatste 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Breng in een pan het water met de boter aan de kook. Schil en snijd de bospeen in schuine plakjes. Voeg de bospeen toe aan het water met boter en laat met de deksel op de pan circa 10 minuten stoven op laag vuur.
Snijd de koriander fijn en roer door de gestoofde bospeen. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Serveren
Verdeel de platte gehaktballen, kerriekrieltjes en gestoofde bospeen over borden.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.