Receptinformatie
Mmm… deze combinatie van venkel en boerenkool is echt heel lekker. Doordat je ze smoort worden ze lekker zacht en smaakvol. Maak je maaltijd compleet met wat spaghetti!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Was de venkel en verwijder de stelen en het hart. Bewaar het groene loof. Snijd in fijne reepjes.
Was en snijd de boerenkool in fijne repen.
Pers de knoflook.
Koken
Laat de boter in een ruime koekenpan smelten en bak hierin de venkel. Roer de knoflook erdoor.
Snijd de citroen doormidden en pers een helft uit boven de pan. Voeg de melk en het venkelloof toe. Breng op smaak met peper en zout.
Leg de boerenkool in de pan bij de venkel en doe een deksel erop. Laat ongeveer 15 minuten smoren. Roer af en toe en laat de laatste minuten het deksel eraf, zodat het vocht verdampt.
Serveren
Verdeel de groenten over de borden.
Lekker met (volkoren) spaghetti en verse worst of een varkenskarbonade erbij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.