Receptinformatie
Je favo wintergroente op een bedje van polenta: dat is pas comfort food! Zo kom je de eeuwig durende winter wel wel door, toch?
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C.
Koken
Was alle groente, schil ze eventueel en snijd ze in ongeveer gelijke stukken. Halveer de schoongemaakte teentjes knoflook.
Vet een bakplaat of braadslede in met olie, doe de gesneden groente er samen met de knoflook in en besprenkel nogmaals met olijfolie, bestrooi met versgemalen peper, zout en 2 eetlepels tijm.
Rooster de groente in het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar.
Maak de polenta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, roer er de boter en geraspte kaas door. Maak de polenta verder op smaak af met versgemalen peper.
Serveren
Serveer de polenta direct met de geroosterde groente.
Tip voor als je teveel geroosterde groente gemaakt hebt: doe ze de volgende dag door een groene salade met een simpele vinaigrette. Lekker als lunch!
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.