Receptinformatie
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C.
Snijd de tomaten en uien in kwarten en de schoongemaakte knoflook in plakjes. Doe ze allemaal in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Koken
Rooster de groente in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 1 uur. Schep het geheel in een grote pan, schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer en laat nog 10 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Snijd de basilicum in flinterdunne reepjes. Roer de crème fraîche of roomkaas door de soep.
Serveren
Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de basilicum.
TIP: voeg eventueel 100 g kleine pasta of rijst toe en laat dit meegaren.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.