Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 185C.
Haal de kroontjes van de tomaten, maak de ui schoon en snijd deze dan doormidden en laat de schilletjes om de knoflook.
Doe de tomaat, ui en knoflook in een ruime ovenschaal of op een diepe bakplaat met 4 eetlepels olie en zout en versgemalen peper.
Koken
Rooster de groenten in het midden van de voorverwarmde oven ongeveer 30 minuten.
Schep het geheel in een grote pan ( houd 4 eetlepels tomaatjes apart), schenk de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
Pureer de soep met een staafmixer en laat deze nog 5 minuten op een laag vuur doorwarmen.
Roer de creme fraîche los met wat fijngehakte oregano.
Serveren
Serveer de geroosterde tomatensoep in voorverwarmde borden/kommen gegarneerd met de kruidencreme fraîche en de achtergehouden tomaatjes.
Bestrooi tenslotte met nog wat versgemalen peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.