Receptinformatie
Een smaakvol gerecht met geroosterde savooie spitskool in een romige misoboter, knapperige pecannoten en een fluweelzachte zoete aardappelpuree.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Koken
Smelt de plantaardige boter in een pannetje en meng de misopasta erdoor tot een gladde misoboter.
Leg de kwarten savooie spitskool op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de kool met de misoboter, zorg dat de binnenkanten goed bedekt zijn. Rooster de kool in de oven gedurende 25-30 minuten, tot deze goudbruin en gekarameliseerd is.
Schil en kook de zoete aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Giet af en stamp de aardappelen met de melk en een eetlepel van de misoboter tot een romige puree.
Breng op smaak met zout en peper.
Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze licht gebruind zijn.
Serveren
Serveer de geroosterde savooie spitskool op een bedje van zoete aardappelpuree. Besprenkel met de resterende misoboter en garneer met de geroosterde pecannoten en eventueel peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.