stomen

Geroosterde savooie spitskool met misoboter en pecannootjes op zoete aardappelpuree

Receptinformatie

Groentengerecht
4 personen
Hoofdgerecht
40-50 min

Een smaakvol gerecht met geroosterde savooie spitskool in een romige misoboter, knapperige pecannoten en een fluweelzachte zoete aardappelpuree.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Koken

Smelt de plantaardige boter in een pannetje en meng de misopasta erdoor tot een gladde misoboter.

Leg de kwarten savooie spitskool op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de kool met de misoboter, zorg dat de binnenkanten goed bedekt zijn. Rooster de kool in de oven gedurende 25-30 minuten, tot deze goudbruin en gekarameliseerd is.

Schil en kook de zoete aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn, ongeveer 15-20 minuten. Giet af en stamp de aardappelen met de melk en een eetlepel van de misoboter tot een romige puree.

Breng op smaak met zout en peper.

Rooster de pecannoten in een droge koekenpan tot ze licht gebruind zijn.

Serveren

Serveer de geroosterde savooie spitskool op een bedje van zoete aardappelpuree. Besprenkel met de resterende misoboter en garneer met de geroosterde pecannoten en eventueel peterselie.