Receptinformatie
Roosteren is een van de lekkerste manieren om groenten te bereiden. Ze krijgen er een heerlijke smaak van. Vandaag maken we salade… uit de oven!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de bospeen schoon en snijd in de lengte doormidden. Als de wortels wat dikker zijn, snijd je de helften ook nog een keer in de lengte door.
Maak de venkel schoon en snijd in lange smalle stukken (zoals de wortel).
Snijd de ui in grove stukken, was de spinazie en laat de kikkererwten uitlekken.
Ris de blaadjes en naaldjes van de tijm en rozemarijn.
Koken
Verdeel de gesneden groenten en de kikkererwten over een bakplaat. Sprenkel er wat olie over en bestrooi met tijm, rozemarijn, peper en zout naar smaak.
Rooster 15-20 minuten totdat de groenten zacht en bruin zijn.
Meng de olie, het citroensap en de mosterd tot een dressing.
Serveren
Leg de spinazie op een schaal. Verdeel hierover de geroosterde groenten en de kikkererwten. Schik het tot een mooi geheel. Druppel de dressing over de salade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.