Receptinformatie
Vandaag geen ham met meloen, maar ham met pompoen! Ook een ontzettend lekkere combinatie. Dit wordt vast de nieuwe klassieker.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de pompoen, snijd in de lengte doormidden en lepel de pitten eruit. Snijd de helften in de lengte doormidden en snijd de vier stukken in plakken van ongeveer een halve centimeter dik.
Was de rucola.
Koken
Meng de pompoenplakken in een kom met wat olie, peper en zout naar smaak (gebruik chilipeper als je van pittig houdt).
Verdeel de plakken over een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de pompoenplakken 20 minuten in de voorverwarmde oven. Keer ze na 10 minuten om. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
Meng de olie en azijn tot een dressing.
Serveren
Verdeel over elk bord 5 plakken rauwe ham, zodat de bodem bedekt is.
Meng de rucola goed met de dressing en leg op elk bord een handje sla, bovenop de ham.
Verdeel de pompoenplakken over de borden.
Schaaf wat kaassnippers over elke salade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.