Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C
Was de pompoen, snijd deze dan in 8 parten en verwijder de zaden en zaadlijsten. Maak de knoflook schoon en halveer de teentjes, leg ze samen met de pompoen op een bakplaat
Koken
Schenk er een ruime hoeveelheid olijfolie op en strooi er versgemalen peper en zout op. Rooster de pompoen in het midden van de voorverwarmde oven in ongeveer 45 minuten gaar
Maak intussen een dressing; rasp 1 eetlepel verse gember, roer dit samen met de aceto balsamico door 6 eetlepels olijfolie
Serveren
Doe de warme geroosterde pompoen in een schaal verdeel hier de rucola, noten en Parmezaanse kaas over en tenslotte de dressing
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.