Receptinformatie
Voorbereiding
Leg de paprika’s op de hete BBQ en laat ze helemaal ‘zwart’ blakkeren, verwijder dan de zwarte schil en de zaadlijsten. Let op ze zijn erg heet!
Laat de olijven en paprika’s heel goed uitlekken en dep ze droog.
Koken
Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en 8 blaadjes basilicum in een keukenmachine of blender.
Breng de tapenade verder op smaak met versgemalen peper.
Snijd de stokbroden in dunne, schuine plakjes en rooster ze licht op het rooster van de BBQ. Bestrijk ze dan met olijfolie.
Serveren
Beleg ze royaal met de paprika tapenade en garneer met een blaadje basilicum. Ook lekker om eerst verse geitenkaas op het brood te doen.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.