Receptinformatie
Geroosterde paprika kan je kopen in een potje, maar zijn nog veel lekkerder en verser als je ze zelf maakt. Lekker als lunch op een bruschetta of als bijgerecht bij Italiaans of Oosters eten. Zo rooster jij de lekkerste paprika's!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Zet de oven aan op grillstand.
Leg de paprika’s op een bakblik.
Pel en snijd de knoflook ragfijn.
Was de peterselie en hak deze fijn.
Koken
Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwart beginnen te blakeren. Dit duurt ongeveer 10 minuten.
Draai ze regelmatig om.
Doe de paprika’s na het roosteren over in een kom en sluit deze af met vershoudfolie. Laat ze 15 minuten staan. Op deze manier trek je de velletjes er probleemloos af.
Trek de velletjes met behulp van een mesje van de paprika’s af, snijd ze open en verwijder de zaadlijsten.
Snijd de paprika’s in lange repen en leg deze op een mooie schaal.
Serveren
Bestrooi de paprikarepen met de knoflook, peterselie en schenk de olijfolie erover.
Breng de paprikarepen op smaak met zeezout en zwarte peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.