Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Halveer de spruitjes.
Pel en snijd de knoflook grof.
Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken.
Snijd de zongedroogde tomaat.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Koken
Verhit een scheutje olie in een pan en bak de spekblokjes in circa 4 minuten goudbruin en krokant. Voeg de spruitjes toe en bak circa 2 minuten mee. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
Voeg de knoflook en de rietsuiker toe aan de spruitjes en bak circa 2 minuten mee.
Schenk de balsamicoazijn erbij en zet de pan in de oven. Rooster circa 15 minuten in de oven.
Kook de aardappels in circa 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en stoom ze droog. Pureer de aardappels met een pureestamper.
Verwarm de melk. Maak de puree smeuïg met de melk.
Roer de rucola, zongedroogde tomaten en drie vierde van de geraspte Parmezaanse kaas door de aardappelpuree.
Serveren
Verdeel de stamppot over borden. Verdeel de geroosterde balsamico-spruitjes en de rest van de Parmezaanse kaas eroverheen.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.