Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200˚C. Bekleed een bakplaat met bakpapier of leg er een siliconenmatje op.
Snijd de tomaten in de lengte doormidden, verwijder van de aubergines de steelaanzet en snijd ze dan in kwarten, snijd de preien in de lengte door, de gepelde sjalotten en knoflook doormidden.
Koken
Leg alle groenten op de bakplaat, verdeel de olie erover en bestrooi ze met wat zout en peper. Rooster ze in het midden van de voorverwarmde oven 45 minuten of tot de groente zacht zijn en bruine vlekken hebben.
Schep het ‘vruchtvlees’ van de aubergine uit de schil en doe dit in een grote pan. Voeg de rest van de geroosterde groente en de tijm toe. Schenk de wijn en de bouillon erop en breng dit aan de kook op een matig hoog vuur, zet het vuur dan laag.
Pureer de soep in een blender of met een staafmixer tot een gebonden soep. Voeg de room toe en breng de soep verder op smaak met zout en versgemalen peper. Verdeel over de kommen. Bestrooi met de verkruimelde geitenkaas, serveer de soep direct.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.