Receptinformatie
Deze gepofte zoete aardappel geeft een heerlijk zoete twist aan elke bbq. Of het nou zomer of winter is!
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180˚C of pof ze op de hete bbq.
Was de aardappelen onder koud stromend water, prik er met een vork rondom gaatjes in.
Koken
Leg de aardappelen op een ovenrooster, plaats dit in het midden van de voorverwarmde oven met er onder een ovenplaat.
Laat de aardappelen in ± 45 minuten gaar ‘poffen’. Of leg ze in de hete as van de bbq.
De aardappel is gaar als deze zacht is aan de binnen zijde en krokant aan de buitenzijde, controleer dit met bijvoorbeeld een vork.
Snijd een kruis in de aardappelen met een scherp mesje en maak de opening wat groter. Schep er eventueel wat aardappelkruim uit.
Serveren
Serveer de gepofte zoete aardappelen op een schaal me wat olijfolie, geraspte citroenschil, zeezout en versgemalen zwarte peper.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.