Receptinformatie
Deze zoete aardappels zijn niet alleen gepoft, ze zijn ook nog eens gevuld met feta, groene asperges en nog veel meer lekkers! Dit Israëlische streetfood is hét perfecte bijgerecht voor elk diner, want is supersimpel. Je moet alleen even wachten op de oven.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappelen goed en prik met de punt van een mes hier en daar wat gaatjes.
Besmeer de aardappels met olie en bestrooi met zout en zet ze in de oven voor ongeveer 50 minuten.
Snijd de knoflooktenen en de muntblaadjes fijn en meng deze samen met een snuf zout en peper door de yoghurt. Houd een paar muntblaadjes apart.
Verkruimel de feta.
Meng de tahin met de komijn, het sap van een halve citroen en de olijfolie tot een romige dressing.
Koken
Besmeer de aspergetips met olie en rooster ze in een grillpan of zet ze de laatste 10 minuten in de oven bij de zoete aardappel.
Serveren
Snijd de zoete aardappel half open en schep hierin een lepel van het yoghurt mengsel en een lepel van de tahin dressing.
Bestrooi met de overgebleven munt, verse korianderblaadjes en de verkruimelde feta.
Leg als laatste de geroosterde aspergetips erop en bestrooi met peper en zout.
Serveer eventueel met een frisse salade.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.