stomen

Gepocheerde eitjes in tomatensaus

Lekker met ciabatta!

Receptinformatie

4 personen
Bijgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Tomaten en eieren zijn dikke vrienden. Al helemaal in deze verrukkelijke combi van tomatensaus en warm gepocheerde eitjes.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Pel en snipper de knoflook en de ui.

Snijd de tomaten in kleine stukjes.

Koken

Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook en de uisnippers 2 minuten op zacht vuur.

Voeg de tomatenstukjes, tomatenpuree, kruiden, suiker en rode wijnazijn toe en laat het geheel 10 minuten onder af en toe zachtjes omscheppen zachtjes tot een saus pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.

Maak 4 kuiltjes in de saus en breek boven elk kuiltje 1 ei.

Laat de eieren in 10 minuten met de deksel op de pan stollen en gaar worden.

Serveren

Serveer de tomatensaus met de eieren met een grote schaal brood.