Receptinformatie
Simpel maar doeltreffend: gegrilde aubergine met een miso marinade. Met deze groente als basis heb je geen vlees(vervanger) nodig!
Voorbereiding
Spoel de rijst af tot dat het water helder is en kook volgens de instructies op de verpakking. Zet dit apart.
Mix voor de marinade de miso, mirin, sake en agavesiroop (of suiker) goed door elkaar.
Halveer de aubergines in de lengte en snijd ze kruiselings in.
Rooster het sesamzaad in een pan zonder olie.
Snij het groene gedeelte van de lente-uien in ringen.
Koken
Verwarm 1 el zonnebloemolie in een koekenpan. Bak de auberginehelften op beide kanten tot ze goed bruin zijn en gaar beginnen te worden. Herhaal tot je alle aubergine hebt gehad.
Prik met een vork in het dikste gedeelte van de aubergine om te controleren of hij gaar is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de auberginehelften op. Smeer de aubergines in met de miso-marinade.
Grill de aubergine nog 5-7 minuten tot ze mooi bruin zijn.
Serveren
Serveer met de rijst en garneer met het geroosterde sesamzaad en lente-ui.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.