Receptinformatie
Je favo quiche, maar dan net even anders. Mét een heerlijke blend van gele oesterzwam en spek. Heerlijk als hoofdgerecht met een simpele salade, maar in kleine stukjes ook perfect als superfeestelijk borrelhapje.
Voorbereiding
Maak de oesterzwammen schoon en houd zoveel mogelijk de hoedjes heel. Snijd de steeltjes af en hak ze fijn.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg.
Vet de quichevorm in en beleg met de plakken bladerdeeg.
Koken
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan zonder olie. Voeg de gehakte steeltjes van de oesterzwammen toe en bak twee minuten mee.
Meng eieren met room, crème fraîche, peper en zout naar smaak tot een saus.
Doe het spekmengsel in de quichevorm, verdeel over de bodem. Strooi er de helft van de kaas op en giet de saus erbij. Leg de oesterzwamhoedjes op de saus en bestrooi met de rest van de kaas.
Bak de quiche in 30 minuten goudbruin.
Serveren
Snijd de quiche in 8 stukken en serveer op een grote houten plank.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.