Receptinformatie
Witlof gekarameliseerd in honing met een zoet peertje. En dat dan in je stamppot. Voeg er nog wat knapperige stukjes rookworst aan toe en je vraagt jezelf waarschijnlijk af waarom je dit zelf niet eerder hebt bedacht… Dit is er eentje om te onthouden!
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwijder de stronk en de harde kern van de witlof. Snijd in lange reepjes.
Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.
Snijd de rookworst in de lengte doormidden en vervolgens in halve maantjes.
Hak de hazelnoten grof en rooster ze. Leg ze vervolgens even apart op een bordje.
Was de peer en verwijder het klokhuis. Snijd in blokjes.
Koken
Verwarm een beetje olie in een pan en bak de rookworst stukjes op hoog vuur aan. Voeg de peterselie toe en bak alles op hoog vuur krokant. Schep op een bordje en zet even apart.
Kook de aardappelen in 10 minuten gaar.
Verwarm intussen een scheutje olie in de pan van de rookworst en bak de witlofreepjes kort aan. Schep de honing en de peer erdoor en warm nog een minuutje door.
Giet de aardappelen af en doe terug in de warme pan. Stamp met een scheutje melk tot een romige puree.
Schep het witlof en de peer erdoor. Breng flink op smaak met peper en een beetje zout.
Serveren
Verdeel de stamppot over vier borden.
Garneer met de rookworst, de geroosterde hazelnoten en eventueel wat peterselie.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.