Gegrilde vleestomaten met schapenkaas
Receptinformatie
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden boven-/onderwarmte. Vet een vuurvaste schaal in met een beetje olie. Was de tomaten, dep ze droog, halveer ze en verwijder de steelaanzetten. Leg de tomaten met het snijvlak naar boven in de schaal en bestrooi ze met zout en peper.
Pel de knoflook en hak hem fijn. Meng de knoflook met een eetlepel basilicum en de resterende olie en bestrijk hiermee de snijvlakken van de tomaat.
Koken
Snijd de schapenkaas in dunne plakken en leg ze op de tomaten. Gratineer de tomaten in 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Bestrooid met basilicum serveren.
Serveren
Knapperig witbrood smaakt er lekker bij.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.