Receptinformatie
Dit recept is een variant op de Amerikaanse ‘wedge salad’. Mét de uitgesproken smaken, maar in een Nederlands jasje: een kleinere portie en een lichtere dressing.
Voorbereiding
Snijd de tomaten in blokjes en laat uitlekken.
Snipper de ui en voeg witte wijnazijn toe tot de stukjes net onder staan.
Laat de maïs uitlekken en snijd de bieslook, peterselie en het brood fijn.
Snijd de little gem twee keer in de lengte door, tot vier kwarten.
Koken
Meng in een kom de yoghurt en de mayonaise. Verkruimel de blauwe kaas erin en meng goed door met een garde tot een glad geheel. Voeg eventueel wat honing toe als je de smaak te sterk vindt. Verdun tot een dressing met theelepeltje water. (Maak voor kinderen een yoghurtdressing van 1 eetlepel mayonaise met 1 eetlepel yoghurt, wat verse kruiden, peper en zout.)
Bak de baconreepjes uit in een pan. Schep ze uit de pan (laat het bakvet in de pan) en laat uitlekken op keukenpapier.
Doe het broodkruim in de pan van de bacon en bak het brood bruin en krokant. Schep over op keukenpapier en laat uitlekken.
Bestrijk de slakwarten met een beetje olie, verhit een grillpan op hoog vuur en grill de sla een paar minuutjes op de snijkanten, totdat je grillstrepen ziet.
Serveren
Leg op elk bord twee slakwartjes.
Schep dressing over elk slakwartje.
Verdeel de tomaatblokjes, maïs, baconreepjes en het broodkruim over de sla.
Garneer met peterselie en bieslook.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.