Receptinformatie
Roodlof lijkt op witlof, maar is pittiger van smaak. In deze heerlijke salade gecombineerd met appel en noten. Dat wordt smullen!
Voorbereiding
Maak de roodlof schoon, verwijder de buitenste blaadjes, snijd ze in de lengte doormidden en daarna nogmaals zodat je 4 kleine ‘stronkjes’ krijgt.
Schil de appels, snijd ze in vieren, verwijder de klokhuizen en snijd de appel vervolgens in plakjes. Hak de noten iets fijner.
Koken
Bestrijk de roodlof met 3 eetlepels olie. Verwarm een grillpan, bak de roodlof samen met de appel al omscheppend, bestrooi ze tussendoor met versgemalen peper en wat zout. Voeg na ongeveer 6 minuten wat boter toe en grill nog ongeveer 4 minuten.
Serveren
Serveer bijvoorbeeld met gekookte aardappeltjes en een biefstuk.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.