Receptinformatie
Escalivada is een Catalaans recept voor gegrilde groenten, die je in de oven of op de barbecue kunt bereiden.
Voorbereiding
Boen de aardappelen goed schoon en kook ze in de schil ongeveer 15 minuten, spoel ze koud in koud stromend water.
Maak intussen de aubergine en courgettes schoon, verwijder de boven- en onderkant en snijd de groenten in lange plakken.
Bestrooi ze met wat zout en laat ze even liggen.
Maak de paprika’s schoon, haal de zaadlijsten eruit en snijd de paprika in brede repen.
Snijd de vleestomaten in dikke plakken en bestrooi ze alvast met wat zout en peper. Maak de knoflook schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de aardappel in vieren.
Verwarm een grillpan of grillplaat. Besprenkel alle groenten met olijfolie.
Koken
Grill de groenten om en om gaar, beste is het om dit per groentesoort te doen, houd ze warm in een ovenschaal die je in een oven van 100˚C zet.
Verdeel de gegrilde groenten over de borden en schenk er eventueel wat olijfolie naar smaak over.
Serveren
Bestrooi vervolgens met versgemalen peper, zout, majoraan en schaaf er tenslotte de Manchego kaas over. Serveer de Escalivada met versgebakken stokbrood.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.