Receptinformatie
Hoe maak je witlof onweerstaanbaar? Zo! De witlof krijgt een lekker jasje én: een bijzondere topping. Deze pesto is een beetje anders dan anders en smaakt geweldig.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Maak de witlof schoon, snijd het kontje eraf en de harde kern eruit. Probeer het stronkje niet uit elkaar te laten vallen.
Hak de walnoten fijn en rooster ze goudbruin. Pers de knoflook.
Scheur de lollo blondo klein. Haal de basilicumblaadjes van de steeltjes.
Koken
Kook de witlofstronkjes 10 minuten.
Maak intussen de pesto door de knoflook, sla, basilicum, walnoot, de helft van de kaas (20 gram) en olie fijn te malen met een keukenmachine, blender of staafmixer. Begin met 3-4 eetlepels olie en voeg olie toe als je de pesto te dik vindt. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.
Haal de witlofstronkjes uit het water en laat goed uitlekken.
Rol de stronkjes in een plakje ham en leg in een ovenschaal. Bestrooi met de rest van de kaas en paneermeel. Zet 15 minuten in de oven.
Serveren
Leg op elk bord een gegratineerd witlofstronkje.
Schep op elk stronkje wat van de pesto.
Lekker met een stukje vlees of vis erbij en een gekookt aardappeltje.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.