Receptinformatie
Ook lekker op de barbecue. U kunt het gerecht natuurlijk helemaal voorbereiden. Of de portabella’s om en om bakken op de barbecue tot ze beginnen te garen. Een beetje laten afkoelen, bestrooien met zout en peper en bestrijken met de marinade. Vullen met de geraspte kaas. Nog even afgedekt op de barbecue tot de kaas gesmolten is.
Voorbereiding
De portaballa’s kort schoonvegen met een borsteltje of keukenpapier en met de duim de steeltjes voorzichtig uit de hoedjes breken. De hoed heel laten.
In een anti-aanbak koekenpan een eetlepel olie verhitten en de hoeden (eventueel met een deksel op de pan) ongeveer 10 minuten garen tot er wat vocht vrij komt.
Daarna laten uitlekken en afkoelen. 30 ml olijfolie, de peterselie, knoflook en spaanse peper in een beker doen en gedurende 1 minuut met de staafmixer tot een marinade mengen.
De oven voorverwarmen op 180°c.
Koken
De portabella’s met de bolle kant (buitenkant) naar beneden in een ovenschaal leggen. Bestrooien met zout en peper en een ruime hoeveelheid marinade over de binnenkant van de hoeden strijken. De portabella’s vullen met de geraspte kaas. De portabella’s daarna ongeveer 10 minuten gratineren in de oven op 180°c.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.