Receptinformatie
Voorbereiding
Pel en snipper de ui fijn.
Schil de wortelen en laat een klein stukje van de groene steel er aan zitten.
Hak de groene kruiden fijn.
Koken
Rooster de komijnzaadjes in een droge koekenpan.
Kook de wortelen in een pan met water en zout in ca. 10 minuten gaar en bereid de rijst in een andere pan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Fruit intussen in een steelpan met 1 eetlepel boter de ui.
Voeg de wijn, saffraan en honing toe en laat de wijn op zacht vuur tot de helft inkoken.
Schenk de kookroom erbij en breng de saus op smaak met zout en peper.
Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en bak hierin de zalm in 6-8 minuten gaar.
Giet de wortelen en de rijst af.
Laat 1 eetlepel boter over de worteltjes smelten en strooi de komijnzaadjes erover.
Schep de groene kruiden door de rijst.
Serveren
Verdeel de zalm over 4 borden en schep de saus erover.
Serveer de komijnworteltjes en rijst erbij.

Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.