Receptinformatie
Van deze combinatie van witlof, appel en geitenkaas wordt iedereen blij! Geniet van een heerlijk warm soepje op een koude dag.
Voorbereiding
Koken
Serveren
Voorbereiding
Snijd de witlofstronkjes in de lengte doormidden, snijd de middelste harde kern eruit.
Snijd het sjalotje en de knoflook in plakjes.
Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appel in dunne partjes.
Koken
Smelt de boter in een koekenpan, bak hier de witlof samen met de sjalotjes, knoflook en 1 takje tijm goudbruin in. Schep het geheel regelmatig om zodat alles gelijkmatig bruin wordt.
Doe de gebakken groenten in een soeppan samen met de bouillon en laat de witlof in ongeveer 10 minuten gaarkoken op een matig vuur.
Bak de appel in de boter op een matig vuur goudbruin.
Pureer de witlofsoep met een staafmixer en maak deze eventueel verder op smaak met versgemalen peper en zout.
Serveren
Serveer de witlofsoep met de gebakken appel, wat tijmblaadjes en de verkruimelde geitenkaas.
Lekker met warm afgebakken stokbrood.
Rits de blaadjes van de tijmtakjes en bewaar ze in de vriezer, zo heb je altijd verse kruiden bij de hand
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.