Receptinformatie
Witlof met appel is natuurlijk een klassieker, maar heb je wel eens witlof met peer op? Een perfecte vegetarisch bijgerechtje!
Voorbereiding
Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.
Schil de peren, snijd ze in plakken en besprenkel ze met het citroensap.
Koken
Verhit de boter met de honing in een koekenpan.
Bestrooi de struikjes witlof met tijm en bak ze op laag vuur aan beide kanten in 10 minuten bruin. Breng op smaak met peper en zout.
Neem ze uit de pan en bak in het achtergebleven bakvet de plakjes peer en de hazelnoten 1 minuut.
Serveren
Leg de halve witlofstruikjes met de snijkant naar boven op een schaal en rangschik de plakjes peer en hazelnoot erop.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.