stomen

Gebakken witlof met kip

Receptinformatie

Salade
4 personen
Lunchgerecht
20-30 min
Anderen vinden dit recept

Een lekkere gezonde lentelunch om je moeder mee te verwennen op moederdag.

Voorbereiding

Koken

Serveren

Voorbereiding

Maak de struikjes witlof schoon en halveer ze in de lengte.

Snijd de kipfilet in mooie plakken.

Haal de druiven van de tros en spoel ze af.

Koken

Verhit de boter en bak de halve struikjes in 10 minuten knapperig gaar en lichtbruin

Roer intussen een lobbige dressing van de olijfolie, azijn, mayonaise en mosterd en breng op smaak met zout en peper.

Serveren

Leg op 4 borden elk 2 halve struikjes witlof met de snijkant naar boven

Drapeer de plakken kipfilet erop en ernaast.

Schenk de dressing eroverheen en garneer met de druiven en de waterkers.