Receptinformatie
Of je het nou als zoetig voorgerecht of als hartig nagerecht serveert, dit recept van gebakken peer met blauwe kaas is de perfecte smaakcombinatie!
Voorbereiding
Snijd van de rol bladerdeeg vier stukken van ongeveer 10x10cm
Schil de peren en snijd ze in de lengte door. Schraap de klokhuizen eruit met een theelepel.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.
Kluts het ei.
Koken
Leg de peerhelften met de platte kant op de bakplaat. Vouw de plakjes bladerdeeg om de bolle kant van de peer. Prik er een paar gaatjes in en bestrijk met ei. Bak 10-12 minuten met de bolle kant boven in de voorverwarmde oven.
Haal de bakplaat uit de oven en laat de peren iets afkoelen. Draai ze vervolgens voorzichtig met de bolle kant op de plaat.
Schep een theelepel blauwe kaas in elke peer. Leg noten op elke peer en druppel de honing erover. Strooi er wat tijm over.
Zet de peren nog 5 minuten terug in de nog warme oven, zodat de kaas smelt.
Serveren
Zet met de bolle kant op een bordje. Garneer eventueel met wat extra tijm en honing.
Serveer de peren lauwwarm.
Nooit meer zonder inspiratie!
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.