Controleer de spelling of probeer bredere zoektermen
Controleer de spelling of probeer bredere zoektermen
Maak de uien en knoflook schoon. Snijd de uien in halve ringen en snijd de knoflook in heel dunne plakjes.
Fruit de ui en knoflook op een laag vuur glazig maar niet bruin!!! Zet de deksel op de pan en stoof de uien in ongeveer 20 minuten gaar. Roer af en toe even om.
Voeg dan de aceto, de wijn, tijm, chilipeper en versgemalen peper en zout toe. Laat het iets inkoken en voeg dan de geleisuiker toe. Laat de jam ± 5 minuten doorkoken.
Maak intussen de glazen potten schoon met kokend water en laat ze omgekeerd op een schone theedoek drogen.
Neem de pan van het vuur, vul de potten direct met de warme rode uienjam en sluit de potten gelijk. Laat ze omgekeerd op het aanrecht afkoelen.
Schil de knolselderij, snijd deze vervolgens in een ½ cm dikke plakken. Kook de plakken in ruim kokend water met wat zout gedurende 3 minuten, giet ze af en spoel ze direct af met koud water.
Strooi de bloem in een diep bord, klop de eieren los in een 2de diep bord en de paneermeel in een 3de diep bord.
Haal de plakken eerst door de bloem, dan door het losgeklopte ei en tenslotte door het paneermeel.
Bak de gepaneerde knolselderij in een koekenpan in hete boter om en om op een matig vuur. Serveer ze met de uiencompote.
TIP: vervang de knolselderij door zoete aardappel
Ontvang elke week de lekkerste recepten én tips over groente en fruit in je mailbox. Vers eten zonder gedoe was nog nooit zo makkelijk! Vul snel je mailadres in.
Door op inschrijven te klikken geef je ons toestemming je wekelijks inspiratiemails te sturen. Je kan je op elk moment weer uitschrijven.